Tepas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

꧋ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧈ꦧꦲꦸꦮꦂꦤꦧꦺꦧꦱ꧀ꦧꦱꦗꦮ꧉
Sugeng rawuh ing Wikipédia Jawa
bauwarna bébas abasa Jawa

Gunggung artikel: 50.262
Ora bisa ndeleng aksara Jawané?

Budaya Filsafat Géografi Ulah raga Pulitik Sajarah Seni Sosiologi Tèknologi Tokoh
Artikel pinilih Wikipédia iku apa?
Layang Siddhaṃ Sutra Wardaya.
Layang Siddhaṃ Sutra Wardaya.

Siddhaṃ, sabubaré owah dadi rupa anyar banjur kondhang mawa aran Siddhamātṛkā, ya iku aksara sing dianggo nulisaké basa Sangsekerta kawit taun 600-an tekan taun 1200-an. Aksara iki tumurun saka aksara Brahmi sarana aksara Gupta, lan nurunaké aksara Tirhuta, aksara Assam, aksara Bengali, lan aksara Tibèt. Panulisé jeneng aksara iki rada mbingungaké amarga tembung Siddhāṃ karo Siddhaṃ loro-loroné kaprah dianggo, sanajan ana sing ngarani tembung Siddhaṃ iku sing "bener".
(Maca sabanjuré ...)

Wikipédia iku bauwarna sarwabasa sing kena dibesut, disalin, didum kanthi bébas déning sapa-sapa. Ing Wikipédia Jawa, tekan sapréné ana wong 31.033 sing tau njajal ndarma kawruh nganti dumadi ana 50.262 artikel mawa basa Jawa.

Wikipédia iku nampa sapa waé, kalebu sampéyan. Ayo padha mèlu paguyuban Wikipédia lan tembayatan nedya ngamardika ing kawruh!

Gambar pinilih Dina iki kala kawuri

The Volcano Smeroe (View from the Passaroeng Residence) WDL2903.jpg
Gunung Semèru katon saka sawijining désa ing Pasuruhan. Litografé gambar iki diripta déning J.C. Grieve, adhedhasar lukisané Abraham Salm, sing dibabar ing Amsterdam taun 1872. Saiki litograf iku minangka salah siji kolèksi KITLV.

Proyèk liyané