Malubiting

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Rush lake ingkang wonten ing karakoram, sawingkingipun wonten gunung Malubiting

Malubiting ugi dipuntepang 'West Malubiting' inggih punika pucuk ngkang inggilipun urutan kaping kalih wonten ng Rakaoshi-haramosh, gunung punka minangka saperanganipun karakoram saking Pakistan. Gunung punika inggilipun 7.458 mèter.[1] utawi (24.469 kaki) lan dipunanggep minangka gunung ingkang inggilipun urutan kaping 58 wonten ing donya.[2] Malubuting dumunung wonten ing kirang langkung 40 kilomèter sisih wétan-leripun Rakaposhi, kirang langkung 50 kilomèter sisih wetanipun Gilgit, salah satunggalng kutha ingkang paling wigati wonten ing tlatah wau. Pucuk ngkang manggèn wonten ing sacelakipun gunung Malubuting inggih punika Juto Sar, Ghenishchish, Kutwal Sar, Oyumrungpari, Haramosh kaliyan Rash Phari.[1]

Paminggahan[besut | besut sumber]

Wulan ingkang saé kanggé minggah gunung punika wulan Juli kaliyan Juni.[1] Nalika taun 1955, 1959, 1968, 1969 kaliyan 1971 paminggah bten saged dumugi pucuk gunung Malubiting. Nalika taun 1971 tim saking Austria ingkang dipunandhegani déning Horst Schindlbacher saged dumugi pucuk gunung liwat Ridge sisih wétan-leripun gunung.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c Malubuting(dipunundhuh tanggal 14 Oktober 2012) Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "internet 1" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "internet 1" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  2. ^ Wonten pundi papaipun Malubuting?(dipunundhuh tanggal 14 Oktober 2012)