Abraham Samad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dr. Abraham Samad, S.H., M.H.
Ketua Komisi Pemberantasan Korupsi 4
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
2011
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki M. Busyro Muqoddas
Rerincèn priangga
Lair (1966-11-27) Novèmber 27, 1966 (umur 51)
Indonésia Makassar, Sulawesi Selatan
Almamater Universitas Hasanuddin
Propési Advokat

Dr. Abraham Samad, S.H., M.H., (lair ing Makassar, Sulawesi Kidul, 27 Novèmber 1966; umur 51 taun) ya iku panjenengané dada salah sijiné advokat Indonesia uga njabat dadi Ketua Komisi Pemberantasan Korupsi (KPK) periode 2011-2015.

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Abraham Samad mbuntasake pendhidhikan Sarjana (Strata 1/S1), Magister (Strata2/S2), lan Dhoktoral (Strata 3/S3) ing babagan hukum ing Fakultas Hukum Universitas Hasanuddin (FH Unhas), Makassar[1][2]. Gelar Dhoktor dikukuhake ing taun 2010[3]. Kanthi judhul Tesis nyupuk tema pamberantasan korupsi, ya iku ngupas penanganan kasus korupsi ing pengadilan negeri déning pangadilan mirunggan.[4]

  1. ^ Politikana - 15 november 2011
  2. ^ Kompas - 21 November 2011
  3. ^ Tribun Timur - 6 agustus 2011
  4. ^ Situs Resmi Komite Pemantau Legislatif (Kopel)